ADHDtesti.com

ADHD-testi – Tunnista mahdolliset oireet

Tervetuloa ADHD-testiin, joka auttaa sinua arvioimaan mahdollisia ADHD-oireita omassa elämässäsi. ADHD eli tarkkaavuus- ja ylivilkkaushäiriö voi vaikuttaa keskittymiseen, impulsiivisuuteen ja tarkkaavuuteen. Tämä testi sisältää 25 kysymystä, jotka auttavat sinua arvioimaan omia kokemuksiasi ja käyttäytymistäsi.

Testin kysymykset vaihtelevat keskittymisvaikeuksista unohtelun ja impulsiivisuuden tunteisiin. Jokaisessa kysymyksessä on neljä vaihtoehtoa: "En koskaan", "Joskus", "Usein" ja "Aina". Valitse se vaihtoehto, joka parhaiten kuvastaa omia kokemuksiasi.

Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, laske yhteen saamasi pisteet saadaksesi kokonaispistemäärän. Tulosten perusteella voit arvioida oman ADHD-oireiden riskisi:

  • 10-20 pistettä: Alhainen ADHD-oireiden riski
  • 21-30 pistettä: Kohtalainen ADHD-oireiden riski
  • 31-40 pistettä: Korkea ADHD-oireiden riski
  • 41-44 pistettä: Hyvin korkea ADHD-oireiden riski

 

Muistathan, että tämä testi on vain suuntaa-antava eikä korvaa ammattilaisen tekemää diagnoosia. Jos epäilet, että sinulla saattaa olla ADHD-oireita, suosittelemme keskustelua terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Testi voi kuitenkin tarjota hyödyllistä tietoa ja kannustaa sinua hakemaan lisätietoa ja tukea, jos se on tarpeen.

Huomaa, että tämä testi on tarkoitettu informatiivisiin tarkoituksiin, eikä se korvaa ammattimaisen terveysarvioinnin antamaa ohjausta. Tämä on ADHD testi aikuiselle ja lapselle.